Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 
  Υπηρεσίες
          προς το κοινό
 

Υπηρεσίες προς το κοινό

Αναγνωστήριο

Κανονισμός αναγνωστηρίου

Αίτηση χορήγησης αντιγράφων
Δήλωση προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

Αίτηση - δήλωση ερευνητή

Αίτηση αναπαραγωγής υλικού

Βιβλιοθήκη

Στα Αρχεία Νομού Μεσσηνίας λειτουργεί βιβλιοθήκη, υποστηρικτικά στις δραστηριότητες των Αρχείων και στις έρευνες όσων συμβουλεύονται το αρχειακό υλικό το οποίο απόκειται στα Γ.Α.Κ. Μεσσηνίας.

Οι τίτλοι καλύπτουν ιστορικά, αρχειονομικά, αλλά και παιδαγωγικά θέματα ή θεματικές ενότητες που σχετίζονται με κύκλους δραστηριοτήτων της υπηρεσίας, ενώ ιδιαίτερη ενότητα αφορά ποικίλα θέματα της μεσσηνιακής βιβλιογραφίας.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική. Το κοινό έχει πρόσβαση κατά τις ώρες λειτουργίας του Αναγνωστηρίου ή, σε περιπτώσεις ανάγκης, και σε άλλες ώρες, μετά από συνεννόηση με το προσωπικό.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Επισκέψεις σχολείων

Κάντε κλικ για μεγέθυνσηΟι επισκέψεις μαθητών θα πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τμήμα και μετά από συνεννόηση με το προσωπικό του Αρχείου, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη, για καλύτερο προγραμματισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες αρχειακές εργασίες και για να μη συμπέσουν περισσότερες επικέψεις σχολείων.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα βρούν στις σελίδες αυτής της τοποθεσίας, αλλά και από άλλα που δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για τα οποία όμως μπορούν να ενημερωθούν από το προσωπικό μας.

Μετά από συνεννόηση, είναι δυνατό να ετοιμαστούν από το Αρχείο ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της κάθε τάξης.

Για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο βοηθητικό υλικό, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η επίσκεψη. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail ή επισκεφθείτε μας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 


ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 
To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)