Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 
   Δραστηριότητες
 

Εισηγήσεις - Ομιλίες

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «Το προπολεμικό «Νησίον», στην παρουσίαση της αυτοτελούς έκδοσης των ΓΑΚ-Μεσσηνίας με τίτλο: Ήταν μια φορά το Νησί…ένα φωτογραφικό ταξίδι 1910-1974, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, στις 4 Ιουνίου 2016.

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «H Μουσική Ιστορία της Καλαμάτας (1890 έως σήμερα)», στην εναρκτήρια τελετή του  19ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Νεφρολογίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στις 11 Μαΐου 2016.

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «Το Αρσάκειο Καλαμάτας, 1914-1923. Εξέλιξη στη γυναικεία εκπαίδευση», στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας με θέμα «Ανδρική και Γυναικεία εμπειρία, από τη διαδρομή της γυναίκας για αναγνώριση και αποδοχή», στις 23 Ιουνίου 2004.

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «Το Οδοιπορικό του Ανδρέα Κοκκέβη μέσα από το αρχείο του», στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μεσσήνιο πολιτικό Ανδρέα Κοκκέβη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, στις 19 Νοεμβρίου 2000.

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «Μια νεανική αλληλογραφία του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου», στο επιστημονικό διήμερο που συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τη Ν.Α. Μεσσηνίας, με θέμα «Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος και η εποχή του», στις 18 και 19 Οκτωβρίου 1997.

Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, «Συμβολαιογραφικά Αρχεία. Περιεχόμενο και διαχείριση», στη Συνάντηση Εργασίας των ΓΑΚ, στο Βόλο, στις 3-4 Ιουνίου 1997.

 

¶λλες Εκδηλώσεις

Τα ΓΑΚ-Μεσσηνίας συμμετείχαν σε παράσταση του Εργαστηρίου Χορογραφίας του Συνδέσμου Χορού, με τίτλο «On the Road», ως εξής:

α) Στις 11 Ιουνίου 2014, έξι ελληνίδες χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού (Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά) επισκέφθηκαν την Υπηρεσία μας, όπου ήρθαν σε επαφή με αυθεντικά αρχειακά τεκμήρια και παρακολούθησαν μέσω οπτικοακουστικού υλικού (αρχείο PowerPoint) την ιστορική διαδρομή της Καλαμάτας κατά τους δύο τελευταίους αιώνες. Η επίσκεψη απέβλεπε στο να εμπνευσθούν και να μετουσιώσουν την εμπειρία αυτή σε καλλιτεχνική πράξη.

β) Στις 24 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράσταση-περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης, με στάσεις και αναπάντεχα μουσικά και χορογραφικά στιγμιότυπα, σε μια προσπάθεια να εξερευνηθούν άγνωστα στους πολλούς αλλά γεμάτα ιστορία σημεία της σύγχρονης Καλαμάτας. Η χαρτογραφημένη πορεία της χορευτικής ομάδας κατέληξε στην ταράτσα της Υπηρεσίας μας, όπου η Φιλαρμονική του δήμου Καλαμάτας παιάνιζε, με το κοινό να παρακολουθεί το μουσικοχορευτικό δρώμενο.

 

 


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εκδόσεις
Εκθέσεις τεκμηρίων
Εισηγήσεις-Ομιλίες
Εκπαιδευτικά προγράμματα
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 


ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 
To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)